Over ons

 

Net als hun klanten verwachten tandheelkundige professionals producten van de hoogste kwaliteit en waarde.

Sinds 1984 is Dyna Dental een Nederlandse fabrikant van ultramoderne tandheelkundige implantaten en andere aanverwante producten. We proberen voortdurend te innoveren en producten te leveren die ervoor zorgen dat de behandeling sneller en flexibeler kan zijn, met een Nederlandse hoge kwaliteitsstandaard.

Dyna Dental vergelijkt de Nederlandse kwaliteitsstandaard met Nederlandse waterwerken over de hele wereld. De Zeelandbrug die u in onze header ziet, is de langste brug van Nederland. De brug overspant de Oosterschelde. De brug werd gebouwd tussen 1963 en 1965. Op het moment van voltooiing was het de langste brug van Europa met een totale lengte van 5022 meter, bestaande uit 48 overspanningen van 95 meter, 2 overspanningen van 72,5 meter en een beweegbare brug met een breedte van 40 meter. Andere voorbeelden van Nederlandse technologie in indrukwekkende waterwerken zijn de afsluitdijk, de Maasvlakte, de stormvloedkering van de Oosterschelde, de Maeslantkering, de IHNC Lake Borgne Surge Barrier in New Orleans en de gigantische Garuda Sea Wall bij Jakarta.

Het Dyna Helix implantaat systeem combineert alle succesvolle eigenschappen in implantologie en prothetiek

 • één systeem met 3 designs
 • één chirurgische cassette
 • één abutment connectie
 • één afdrukstift
 • één schroevendraaier
 • één fixatieschroef

 

Veiligheid, betrouwbaarheid en expertise – kwaliteit is een keuze.

De Nederlandse kwaliteit wordt onderhouden door:

 • gekwalificeerde specialisten: Dyna zorgt ervoor dat alle specialisten die het Dyna implantaat systeem gebruiken over de nodige vaardigheden beschikken
 • gekwalificeerd en volledig gecertificeerd implantaat systeem, meso- en suprastructuur
 • informeren van de patiënt: patiënten worden geïnformeerd over de behandelingen tijdens open dagen, consumentenbeurzen en via Dyna websites zoals implaclean.nl, gebitsproblemen.nl en kroonopimplantaat.nl.

In samenwerking met tandheelkundige professionals werken de Dyna Research & Development specialisten dagelijks aan het onderzoeken van tandheelkundige ontwikkelingen en hoogwaardige tandheelkundige producten die behandelingen mogelijk maken en verbeteren.

Klantgerichte en optimale service

Alle klanten worden regelmatig bezocht en hun wensen en klachten worden behandeld. Klanten kunnen rekenen op onze full-service behandeling, bestaande uit:

 • ondersteuning bij de ontwikkeling van back-office
 • trainingslessen
 • productinformatie en technische kennis
 • protocollen voor chirurgische, prothetische en laboratoriumprocedures

Dankzij wereldwijde services en garanties kunnen patiënten indien nodig op elk continent worden behandeld. Dyna ondersteunt ook producten die de verkoopportfolio hebben verlaten. Op deze manier kunnen zelfs patiënten die tientallen jaren geleden zijn behandeld worden geholpen.

Dyna implantaten hebben een levenslange garantie!

De garantie op prothetische componenten, kronen en alle structuren is 5 jaar. Eén van de voorwaarden is dat de patiënt minstens één keer per jaar zijn specialist heeft bezocht, of zo vaak als de specialist nodig acht. Bovendien moet de patiënt het behandelplan volgen dat de specialist voor hem/haar vaststelt.

Neem contact met ons op om te informeren naar alle voorwaarden. Er wordt een garantie van 5 jaar geboden op alle CADCAM-producten, ook indien die zijn gemaakt op implantaten van derden. Als het implantaat na de behandeling verloren gaat, wordt een implantaat volledig gratis geleverd. De benodigde hulpmiddelen voor deze behandeling worden door ons ter beschikking gesteld.

Hoge kwaliteit

Implantaten worden gecategoriseerd als Klasse IIB-producten, abutments en schroeven zijn Klasse IIA. Al deze producten moeten voldoen aan de vereisten en normen van de richtlijn medische hulpmiddelen (MDD 93/42/EEG) en de bijbehorende amendementen. Deze omvatten de NEN-EN 1642 en NEN-EN-ISO 14801, die gedeeltelijk bewijzen dat aan alle noodzakelijke vereisten en normen is voldaan.

Alle producten van Dyna Dental:

 • hebben op waarheid gebaseerde claims
 • worden onderworpen aan kwaliteitscontroles van 100%
 • zijn wetenschappelijk onderbouwd en klinisch onderzocht


Notified body en certificering

Het certificerings- en inspectieproces wordt gecontroleerd door een zogenaamde ‘notified body’. Dit is een instituut dat toezicht houdt op de naleving door bedrijven van de Europese richtlijnen en richtlijnen. Voor fabrikanten van tandheelkundige producten zijn er 3 wereldwijd gerenommeerde autoriteiten actief; DEKRA, BSI en Tüv Sud. Deze instanties zorgen ervoor dat de kwaliteit van de producten voldoet aan de hoogste normen. DEKRA is de notified body waar Dyna Dental Engineering B.V. aan voldoet. DEKRA behoort tot ‘De European Association of Medical Notified Bodies ‘en volgt alle nodige gedragscodes. 22 andere autoriteiten zijn ook aangesloten (www.teamnb.org).

CE Certificate Dental Implants

CE Certificate Medical Devices

Certificate ISO 13485 NL

 

Voor vragen over onze producten of diensten kunt u contact met ons opnemen.